Een klassieker: de nieuwjaarsbelofte

De nieuwjaarsbelofte: een must voor iedereen, want wist je dat zij die goede voornemens maken, ook tien keer meer kans maken om ze tot een goed einde te brengen? Reden te meer dus om dit jaar toch maar eens na te denken! Nieuwjaarsbeloften worden wereldwijd gemaakt, maar telkens weer komen dezelfde terug. Hieronder alvast een overzicht!

De nieuwjaarsbelofte: goede voornemens of niet?

Als het nieuwe jaar naakt, hebben we vaak de neiging om terug te blikken op het voorbije jaar. Wat hebben we goed gedaan, wat kan beter en wat moet anders in het nieuwe jaar? En zo komen we langzaamaan tot een heleboel voornemens, die we graag willen vervullen in het komende jaar. Deze verschillen dus van persoon tot persoon, maar we hebben er vaak ook wel enkele gemeenschappelijke exemplaren. Hieronder een lijstje met enkele vaak voorkomende nieuwjaarsbeloften, wie weet ter inspiratie:

  • Gewicht verliezen en meer sporten
  • Geldbewust door het leven gaan
  • Alle schulden afbetalen om met een schone lei te starten
  • Meer aandacht schenken aan familie en vrienden
  • Een vaste vriend of vriendin vinden
  • Stoppen met roken
  • Een nieuwe of betere job vinden
  • Een muziekinstrument leren spelen
  • Vrijwilligerswerk doen
  • Leren met gegeven tijd om te gaan

Nieuwjaarsbeloften maken, vraagt om doorzettingsvermogen!

Tja, aan zij die enkele goede voornemens hebben: het is de bedoeling dat je deze ook daadwerkelijk succesvol bereikt. Goede voornemens betekent dat er werk aan de winkel is en dat vraagt ook de nodige portie doorzettingsvermogen en moed. Afvallen gaat bijvoorbeeld niet van de ene dag op de andere, maar vereist maandenlang werk. Pak het stap voor stap aan en laat je niet snel ontmoedigen als het resultaat niet snel komt! Teveel willen tegelijkertijd is meestal niet goed, dus waarom niet meteen beetje bij beetje je beloften waarmaken? Het resultaat zal eens zo belovend zijn!

Enkele tips voor enkele van je nieuwjaarsbeloften

Enkele beloften uit de top tien zijn niet al te gemakkelijk. Neem nu bijvoorbeeld stoppen met roken. Misschien ben je al vaak gestopt, maar kon je toch uiteindelijk niet weerstaan aan de sigaretten rondom je heen? Probeer dan elke dag iets later aan je eerste sigaret te beginnen. Elke dag een halve minuut later. Het resultaat? Op het einde van het jaar leef je rookvrij! Of probeer misschien eens elektronische sigaretten uit om te stoppen met roken? Die kan je tegenwoordig ook heel eenvoudig vinden op websites zoals Vaporshop.be

Onze enige echte tip is echter: blijf vooral jezelf, het hele jaar door. De wereld moet van je houden zoals je bent en omgekeerd!